12. 5. 2017 / 20:00 / 220/280 Kč

Charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky.

S talentem na melodie, mísením moderního zvuku, současné elektroniky a písničkářské poetiky jsou ikonou novátorství a hledačství na české alternativní scéně. Od hraní na ulici se talentem a pílí vypracovali na její pomyslný vrchol. Vzhledem ke stylové otevřenosti a instrumentální zralosti je v jejich nezaměnitelné hudbě slyšet akordeon i beatbox, flétna i experimenty s looperem. Kolektivně utvářená akusticko-elektronická hudba s mnohovrstevnatými texty se tak chvílemi ponořuje i do muzikantských krajin taneční hudby a ambientu. Jejich osobitý projev na pódiu je stejný jako jejich muzika: autentický, hutný, energický a hypnotický. 
Bez kalkulu, kompromisů a velkého labelu za zády sklízejí jejich desky ceny a nominace. Kromě vyprodaných klubů a hraní na velkých festivalech na hlavních podiích v hlavních časech jsou například majiteli ceny Anděl 2012 za Objev roku.

Pod producentským dohledem Ondřeje Ježka a elektronického experimentátora Jonatána Pastirčáka alias Pjoni (SR) natočili ve Španělsku desku, kterou si opět sami vydávají. Páté řadové album vyjde letos v březnu, kdy startuje i Turné k nové desce.
Zrní je hra. Zrní je pohyb.
Složení kapely
Jan Unger / zpěv, kytara, flétna
Jan Juklík / kytara, zpěv
Jan Fišer / housle, zpěv
Jan Caithaml / baskytara, zpěv
Ondřej Slavík / bicí, akordeon, beatbox, zpěv
Diskografie
2015 – Čtyři Honzové a jeden Ondřej v severní části Střeleckého ostrova (Zrní živě akusticky) 
2014 – Následuj kojota 
2012 - Soundtrack ke konci světa 
2012 - Kolik váží vaše touha (záznam hudby k tanečnímu představení) 
2011 - Hrdina Počítačový hry jde do světa 
2009 – Voní

cinemaware



Více info
FACEBOOK: www.facebook.com/kapelazrni

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/explore/tags/zrni/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/zrni00

ZRNI SHOP: http://www.zrni.cz/obchod

TWITTER: https://twitter.com/zrni

WEB: www.zrni.cz